Svet
29 ogledov

V Afganistanu deset mrtvih policistov

afganistanski obmejni policist Reuters
V napadih talibanov v Afganistanu je danes umrlo najmanj deset afganistanskih policistov, so sporočile lokalne oblasti.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je napade moč povezati z dejstvom, da afganistanska policija prevzema vedno več nalog od mednarodnih sil, ki se nameravajo prihodnje leto umakniti iz države.

Talibanski borci so danes med drugim napadli nadzorno točko v okrožju Mukur v provinci Gazni na jugu Afganistana, pri čemer je po navedbah tamkajšnjega guvernerja umrlo šest policistov. V napadu na drugo nadzorno točko v Mukurju so bili ranjeni štirje policisti. Žrtve so pripadniki lokalnih policijskih enot, ki so bile vzpostavljene leta 2010 v vaseh, kjer je manjša prisotnost državne policije in vojske.

V vzhodni provinci Nangarhar ob meji s Pakistanom so bili danes ubiti štirje obmejni policisti, ko je njihovo vozilo zapeljalo na bombo na cesti. Odgovornost za napad je prevzel tiskovni predstavnik talibanov.

Mednarodne sile se pripravljajo na zaključek bojnih operacij v Afganistanu s koncem leta 2014. V državi naj bi po umiku ostalo le manjše število tujih vojakov, ki pa naj bi opravljali zgolj svetovalne naloge in urili afganistanske varnostne sile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.