Svet
54 ogledov

V Afganistanu padel prvi Hrvat

Goran Franjković Francoska tujska legija
V Afganistanu je tamkajšnja vojna proti talibanskim upornikom zahtevala prvo žrtev med hrvaškimi državljani. Med pregledovanjem terena, polnega min in bomb, v provinci Kapis so vojake napadli talibani in ubili Gorana Franjkovića, sicer člana Francoske tujske legije.

V omenjeno elitno in specialno enoto francoskih oboroženih sil je 25-letni Franjković iz Subotice vstopil marca leta 2010. Kot so sporočili iz tujske legije, je vojaška enota prvega Hrvata, ki je bil ubit v Afganistanu, 14. novembra čistila območje, polno uničenih min in bomb, v provinci Kapis na vzhodu države, ko so vojake napadli talibani.

Franjkovića so v to nemirno državo poslali, ker je bil eden izmed najboljših strokovnjakov za pirotehniko. Hrvaški mediji ob tem poročajo, da je član tujske legije tudi njegov brat. Sožalje ob izgubi svojca je staršem izrazil tudi francoski obrambni minister Gérard Longuet.

Komentarjev 4
  • privat 08:33 26.december 2011.

    tujska legija dela samo sranje..pač je en morilec manj!!! no lepa stran je da je zdaj doma!

  • halal 23:45 17.november 2011.

    Mi ni žal nikogariz TL, plačanci pač. Zdaj pa naj familija čaka na "regres"LA ILAHE ILALAH !

  • Barbatus 21:51 17.november 2011.

    Vsaka mu čast, tujska legija je pravi bojeviti stroj! In smrt na bojišču je nekaj vsakdanjega.Da pa je bil v Avganistanu je mož iz Subotice /to je Vojvodina-Srbija/ moral postati Hrvat, kateri je služi tujski legiji kajsti Srbije tam ...prikaži več še ni in je verjetno tudi ne bo.