Svet
2487 ogledov

V Avstriji načrtovali teroristične napade na koncertih Taylor Swift

Taylor Swift
1/3
Reuters
V Avstriji so danes prijeli domnevna načrtovalca terorističnih napadov na prireditvah na širšem območju Dunaja.

Kot je danes na novinarski konferenci povedal generalni direktor za javno varnost na avstrijskem notranjem ministrstvu Franz Ruf, je 19-letnik, ki so ga prijeli v Ternitzu, prisegel zvestobo skrajni skupini Islamska država.

Po dosedanjih podatkih se je 19-letnik, sicer avstrijski državljan, radikaliziral na spletu. Pri njem so zasegli kemične snovi, ki jih še analizirajo. Policija je iz bojazni glede eksploziva preventivno evakuirala več hiš v Ternitzu in del doma za upokojence, poroča APA.

Kot je še dejal Ruf, so "ugotovili ustrezna pripravljalna dejanja in tudi, da je bil 19-letnik osredotočen na koncerte Taylor Swift na Dunaju".

Taylor Swift | Avtor: Profimedia Profimedia

Ali bi lahko bilo poleg omenjenih dveh aretacij še več, Ruf ni mogel povedati. Kot je dejal, preiskava še poteka.

Načelnik dunajske policije Gerhard Pürstl pa je napovedal, da bodo na koncertih ameriške pop zvezdnice izvajali okrepljen nadzor. Priljubljena pevka bo na razprodanem stadionu Ernst Happel v avstrijski prestolnici nastopila v četrtek, petek in soboto.

Policija bo v okviru poostrenega nadzora posebej osredotočena na nadzor dostopa na prizorišče in osebne preglede, zato naj obiskovalci koncertov predvidijo več časa, saj je pričakovati zamude, je opozoril Ruf.

Na vprašanje o morebitni odpovedi koncertov pa je načelnik dunajske policije Pürstl dejal, da jih policija ne more odpovedati, mora pa zagotoviti njihovo varno izvedbo. Ruf pa je dodal, da bodo ugotovitve preiskave posredovali organizatorjem koncertov, še poroča APA.

Komentarjev 2
  • Avatar Red Hiney
    red 20:33 07.avgust 2024.

    Glej, Glej, pa so res eni inžinirji. Pohvalno! /s