Svet
3 ogledov

V boeingu na 8900 metrih zazijala luknja

V trupu je nastala luknja velikosti 2,5 krat 3 metre. Kaj jo je povzročilo, še u Žurnal24 main
Precej prestrašeni so bili potniki boeinga 747-400 avstralskega prevoznika Quantas, ki je moral zaradi luknje v trupu zasilno pristati na Filipinih.

Letalo družbe, ki sicer velja za enega od najvarnejših prevoznikov na svetu, je bilo na poti iz Londona v Melbourne. Kmalu za tem, ko je boeing s 346 potniki in 19 člani posadke vzletel z letališča v Hongkongu, je po pripovedovanju ljudi močno počilo.

Bruhanje na srečo najhujši del poleta
Potniki so videli, kako po zraku letijo odpadli deli, začutili pa so tudi piš hladnega zraka v kabini. Ker je v letalu padel pritisk, so se s stropa pred potnike spustile dihalne maske. Letalo se je med posebno proceduro v nujnih primerih nemudoma spustilo z 8900 na 3000 metrov višine in pozneje varno pristalo na letališču v Manili. Ranjenih ni bilo, je pa kar nekaj potnikov obšla slabost z bruhanjem. Panike po poročanju prič ni bilo.

Prizori z letala, ki so jih posneli potniki z mobilnimi telefoni. "Nismo bili panični. Prav nič ni bilo tako, kot je ponavadi v filmih," je dejal eden izmed njih. © Reuters

 
Vzrok še ni znan
Ko so pristali, so se potniki začeli zavedati, kako blizu smrti so bili. Na sprednjem delu trupa je blizu stičišča s krilom nastala 2,5 krat 3 metre široka luknja. Preiskava dogodka že poteka, po prvih podatkih pa je poškodba nastala na mestu, kjer je prostor za prtljago, tako da je bilo mogoče skozi luknjo videti kovčke potnikov. O vzrokih je po besedah preiskovalcev še prezgodaj govoriti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.