Svet
56 ogledov

V ČG protestirajo zaradi Slovenca

mitja drobnič Žurnal24 main
Slovenskega vodjo pisarne Evropske unije (EU) v Podgorici obtožujejo diskriminacije prebivalcev severne Črne gore.

Črnogorski in srbski mediji so včeraj poročali o protestih na severu Črne gore, na katerih so prebivalci vodjo pisarne EU v Podgorici Mitja Drobniča obtožili diskriminacije severa Črne gore. 

Zbirajo podpise

Predsednik organizacijskega odbora protesta Svetozar Čabarkapa je napovedal, da bodo v nedeljo začeli zbirati podpise za peticijo, s katero bodo od EU zahtevali, naj zamenja vodjo pisarne. Kot je dejal Čabarkapa, bo evropski komisar za širitev Štefan Füle obveščen o tem, da Drobnič ne zastopa enakovredno vseh prebivalcev Črne gore.

"Pismo bo podpisalo tisoč ljudi, ki so priča propadanju severa države, uničevanju gospodarstva, ropanju državljanov in njihovega premoženja. Skupaj bomo dvignili glas proti vsem, ki so nas pripeljali do tega stanja," je po navedbah medijev dejal Čabarkapa. Kritiziral je pristojne organe, ki "se ukvarjajo z Natom in EU, ne pa s problemi državljanov". "Sporočamo jim, da ne moremo lačni nikamor, ne v Nato, ne v EU."

Opozoril je da študenti v Bijelem Polju v nasprotju z njihovimi kolegi v Podgorici nimajo ne študentskega doma, ne knjižnice, ne kuhinje. "Ali ni to diskriminacija? Pozivam vse mlade s severa, naj prekinejo molk in dvignejo glas za svoje pravice," je dejal.

Podgorici od maja 2012

Drobniča so na predlog visoke predstavnice EU za zunanjo politiko Catherine Ashton na mesto vodje delegacije EU v Črni gori imenovali maja predlani. Pred tem je bil slovenski veleposlanik v Berlinu, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve, politični direktor in veleposlanik Slovenije v Egiptu.

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:14 07.marec 2014.

    Drobnič je že po priimku domobranc,zato ga ponosni Črnogorci hočjo odslovit iz njihove dežele!!

  • dragec 14:06 07.marec 2014.

    MA TEGA DROBNIČA VI ČRNOGORCI SAMO NATEGNITE IN SICER, BREZ VAZELINA

  • franke 11:59 07.marec 2014.

    JAZ PA MISLIM DA IMAJO ČRNOGORCI PRAV KO PRAVIJO DA NE MOREJO LAČNI NIKAMOR. V TEM JE PROBLEM. TAKO KOT SMO SLOVENCI ZJEBALI DRŽAVO IN ZDAJ UČIMO ŠE DRUGE. ČIMPREJ BI SE MORALA DVIGNITI DELAVSKI RAZRED CELOTNE EVROPE. DO KDAJ ...prikaži več ŠE BODO IZ NAS DELALI REVEŽE. BANDA