Svet
42 ogledov

V francoski nuklearki odjeknila eksplozija, poškodovanih pet ljudi

jedrska elektrarna Žurnal24 main
V jedrski elektrarni Flamanville na severozahodu Francije je okoli desetih dopoldan odjeknila eksplozija, poročajo iz Pariza.

Nekaj zaposlenih je bilo v eksploziji lažje poškodovanih zaradi vdihovanja izpustov, nevarnosti sevanja pa ni, trdijo oblasti v Parizu.

Nesreča se je zgodila v strojnici, poročajo tamkajšnji mediji. Vsaj pet ljudi je lažje

Lokalne oblasti prebivalce mirijo, da ni nevarnosti sevanja. Na prizorišču nesreče so številna reševalna in gasilska vozila ter policija.

Nuklearka, v kateri se je zgodila nesreča, ima dva reaktorja. Zgrajena sta bila leta 1986 in 1987, tretji bo dokončan naslednje leto.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 5
  • Tin 15:48 09.februar 2017.

    Se oproščam posnetek je fake

  • wolf.ata 13:23 09.februar 2017.

    Tin,to je Španija,članek pa govori o Franciji,o nuklearki ja!,drugo kar pa je važno je,da morajo naši v Krškem ob gradnji Nek 2 strogo izbrati (kot ta ki obratuje pri nas) Ameriški Westinghause (upam,da sem napisal prav,čeprav stanujem čisto zraven),saj je ...prikaži več veliko bolj varna,pa še z Američani bi sodelovali lažje,Trump pa to....

  • zdrej 12:59 09.februar 2017.

    Zanimivo, kako eni ne vedo brat in prebrat. "Huge blast rocks chemical plant in Valencia, Spain " => Spain ni isto kot France in "chemical" ni isto kot "nuclear" ali "physical"