Svet
52 ogledov

V hot dogu našli sledi človeškega DNK

Hot dog EPA
Raziskava v Združenih državah Amerike. Testirali so hot doge, od katerih se je dobršen del izkazal za problematičnega. Odkrili celo sledi človeškega DNK.

Organizacija Clear Food, ki se ukvarja s podrobno analizo hrane, je objavila izsledke raziskave, ki dokazuje, da so v nekaj hot dogih, ki so jih testirali, odkrili človeški DNK.

Testirali so 345 hot dogov, hrenovk v tem prehranskem proizvodu, in ugotovili, da je kar dobrih 14 odstotkov testiranih spornih. V dveh odstotkih so našli celo sledi človeškega DNK. Šlo je za vegetarianske hot doge. Skupno 10 odstotkov vegetarianskih hrenovk v hot dogih je vsebovalo sledi mesa.

Raziskava je pokazala tudi, da nekateri hot dogi vsebujejo sestavine, ki niso navedene na deklaraciji, nekaterih navedenih na dekaraciji pa hrenovke niso vsebovale. Clear Food pri tem izpostavlja, da so nekateri testirani hot dogi vendarle "zavidljive kakovosti".

Američani se skoraj gotovo zaradi te raziskave ne bodo odpovedali svojemu priljubljenemu prigrizku; ob izsledkih analize Clear Food, ki so jo povzeli vsi največji ameriški mediji, so med drugim objavili tudi podatek, da Američani samo za dan neodvisnosti pojedo 150 milijonov hot dogov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.