Svet
65 ogledov

V napadu izraelske vojske umrlo 15 članov iste družine

Konflikt na Bližnjem vzhodu Izrael Profimedia
Izraelska vojska je v več ločenih napadih v Gazi in Libanonu ubila najmanj 34 ljudi, vključno s 15 člani iste družine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Izrael je izvedel nove smrtonosne napade v Gazi in Libanonu, hkrati so okupacijske sile v Gazi odredile nove evakuacije civilistov.

Izraelska vojska je ponoči s tremi raketami zadela stavbo v osrednji Gazi in pri tem ubila 15 članov iste družine, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila civilna zaščita v razdejani palestinski enklavi. Med žrtvami je bilo devet otrok, številni ljudje so še ranjeni.

V napadih v drugih predelih Gaze je bilo ubitih še najmanj osem ljudi, piše palestinska tiskovna agencija Wafa, katarska televizija Al Jazeera pa poroča še o ubitem šestletniku na območju Han Junisa.

Nove in nove evakuacije

Ob nenehnih grozodejstvih okupacijske sile v Gazi prebivalcem odrejajo vedno nove evakuacije. Od prvih evakuacij oktobra lani se tako ponavlja vzorec prisilnega razseljevanja civilistov na t. i. varna območja, ki sčasoma postanejo tarča izraelskih napadov.

Kot navaja agencija ZN za pomoč palestinskim beguncem UNRWA, Izrael trenutno samo 11 odstotkov ozemlja Gaze opredeljuje za varna območja. Gaza je že pred trenutno vojno veljala za eno najgosteje poseljenih območij na svetu.

Napadi tudi na Libanon

Izraelski vojaški piloti so bili davi aktivni tudi nad južnim Libanonom, kjer so v napadu na eno izmed tamkajšnjih vasi ubili najmanj deset ljudi, vključno z dvema otrokoma, je sporočilo libanonsko ministrstvo za zdravje. Žrtve so bili državljani Sirije.

Izraelske sile trdijo, da so napadle skladišče orožja šiitskega gibanja Hezbolah, s katerim se zadnjih deset mesecev tako rekoč vsakodnevno obstreljujejo.

Hezbolah je tudi tokrat odgovoril na nov napad in nad sever Izraela sprožil 55 raket, ki so zanetile številne požare, poročajo izraelski mediji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 14:18 17.avgust 2024.

    Blokirajte komentarje!!!!!

  • Naklonsky 12:14 17.avgust 2024.

    Tile Hamasovci imajo pa velike družine…