Svet
36 ogledov

V nesreči turistične podmornice trije mrtvi

turistična plovba pod vodno gladino Shutterstock
V nesreči turistične podmornice ob obali egiptovskega letališča Hurgada so danes utonili trije Nemci – zakonski par in njun otrok, še trinajst turistov različnih narodnosti pa so rešili. Po prvih ugotovitvah je nesreči botrovalo trčenje podmornice s koralnim grebenom, zaradi česar je v plovilo začela pritekati voda.

Četverico izmed rešenih turistov so prepeljali v bolnišnico, poročanje egiptovske televizije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Izleti s podmornicami med znamenitimi koralnimi grebeni v Rdečem morju so med turisti v Egiptu zelo priljubljeni. Egiptovska letovišča ob Rdečem morju vsako leto obiščejo množice turistov z vsega sveta.

Turizem v Egiptu je lani utrpel izgube zaradi vstaje, ki je z oblasti odnesla dolgoletnega voditelja Hosnija Mubaraka. Že decembra 2010 pa je med turiste nemir vnesel niz napadov morskih psov, v katerih je umrlo pet ljudi. Plaže najslavnejšega letovišča Šarm el Šejk so takrat zaprli za več tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.