Svet
14 ogledov

V novem napadu z nožem več mrtvih

kitajska napad Reuters
V novem napadu na Kitajskem je bilo danes ubitih najmanj pet ljudi, en človek je bil ranjen. Domnevnega napadalca je policija ustrelila.

Zaradi napada so aretirali še eno osebo, policija pa išče še tretjo, poroča nemška tiskovna agencija dpa, sklicujoč se na kitajske medije. Vzrok za napad v mestu Changsa v provinci Hunan še ni znan.

Kot so še sporočili, naj bi bil napadalec Ujgur iz province Xinjiang. Na mestni tržnici z zelenjavo je nastal prepir med dvema prodajalcema. Pri tem je eden od dvojice zabodel svojega nasprotnika, med begom pa naključno zabodel še štiri ljudi. Napadalca je kasneje ustrelila policija.

Dve žrtvi napada sta umrli na kraju dogodka, preostale pa so zaradi hudih poškodb umrle v bolnišnici.

Pred dvema tednoma zabodli 33 ljudi

Pred dvema tednoma je bilo v podobnem napadu na železniški postaji v mestu Kunming na jugozahodu Kitajske ubitih 33 ljudi. Policija je odgovornost za napad takrat pripisala ujgurskim skrajnežem.

Zaradi napetosti med ujgursko manjšino in večinskim kitajskim prebivalstvom provinca Xinjiang že dlje velja za leglo konfliktov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.