Svet
9 ogledov

V pokolu ubiti tudi otroci

sirija otrok EPA
V sirski pokrajini Homs je bilo včeraj ubitih več kot 50 ljudi, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Med ubitimi v napadu sirske vojske na mesto Houla je bilo tudi 13 otrok.

Po navedbah omenjene opozicijske organizacije so pokol zagrešile sirske redne sile, ki so mesto ves dan obstreljevale z granatami in avtomatskim orožjem.

Amaterski posnetki, objavljeni na spletnem portalu YouTube, prikazujejo grozljive podobe mrtvih otrok, ki ležijo na tleh. Nekatera trupla so hudo iznakažena.

Sirski observatorij je izrazil "globoko razočaranje" nad opazovalno misijo ZN, ki se ni odzvala na poročila o obleganju Houle. Misija je "ob pokolu ostala tiho", trdi opozicija.

Včeraj so ob strogih varnostnih ukrepih sicer potekali množični protesti v dveh največjih sirskih mestih Damask in Alepo.

Opozicijski Sirski nacionalni svet je Varnostni Svet ZN pozval, naj nemudoma ukrepa po pokolu, v katerem je bilo po njihovih podatkih ubitih več kot 110 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.