Svet
10 ogledov

V požaru umrl triletni fantek

Žurnal24 main
Medtem ko so Romi te dni v ospredju poročanja zaradi deportacij iz Francije, je v Rimu zagorelo v ilegalnem romskem naselju. Vzrok požara še preiskujejo.

V ilegalnem romskem naselju v okolici Rima je danes prišlo do požara, v katerem je umrl triletni romski deček. Njegov trimesečni bratec je v požaru dobil hude opekline na 40 odstotkih telesa, medtem ko sta starša dobila lažje telesne poškodbe.

V požaru je popolnoma pogorelo 30 improviziranih romskih bivališč. Vzrok še preiskujejo; dejstvo, da je zagorelo ravno v času žolčnih razprav glede deportacij Romov, ki so v Evropski uniji ilegalno, pa daje slutiti, da je bila morda na delu roka požigalcev.

V tej smeri vsaj teče policijska preiskava. Italijanski mediji ob tem še poročajo, da je italijanski zunanji minister Roberto Maroni najavil, da bi lahko Rome v Italiji doletela ista usoda kot njihove sonarodnjake v Franciji.

V Rimu so se mestne oblasti po požaru odločile, da bodo ilegalno romsko naselje popolnoma uničili, njegove stanovalce – teh je 63 – pa naj bi preselili v mestni hostel.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.