Svet
7147 ogledov

V pregretem avtomobilu umrl dojenček, eden od staršev pozabil nanj

Otrok v avtu Profimedia Fotografija je simbolična.
Šestmesečnega dojenčka iz ameriške zvezne države Louisiana je eden od staršev pustil v avtu. Zjutraj bi ga moral odpeljati v varstvo, vendar je na to pozabil.

Dojenčka so našli na zadnjem sedežu avta ob okoli 17.45, poroča ABC News. Temepartura je v avtomobilu narasla na okoli 38 stopinj Celezija. 

Starša sta ugotovila, da je eden od njiju na otroka pozabil šele, ko sta ga popoldne šla iskati v vrtec.

Večina staršev je prepričanih, da se jim nikoli ne more zgoditi, da bi pozabili otroka v avtu. "Vsak človek je sposoben pozabiti otroka v avtu," pa pravi David Diamond, profesor psihologije na Univerzi Južne Floride, ki se že več let ukvarja s tako imenovanim "sindromom pozabljenega dojenčka".

Preiskava je še v teku, obdukcija pa bo pokazala, kdaj je dojenček umrl. 

Že več kot 12 primerov

Po podatkih organizacije za varnost otrok, je v ZDA v letošnjem letu umrlo že več kot 12 otrok, ki so jih pustili v razgretem avtu. V začetku tega meseca je umrl dveletni deček umrl, ki so ga našli v vročem avtomobilu v Georgii. Malčka so neodzivnega našli v parkiranem vozilu v Marietti, približno eno uro izven Atlante. Reševalci so ga otroka odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ga lahko le razglasili za mrtvega. 

Smrt otroka v pregretem avtu tudi pri nas

Julija lani je v razbeljenem avtomobilu v Sv. Lovrencu v občini Prebold umrl dveletnik. Avto je bil parkiran pred družinsko hišo. Mati in njen partner naj bi nanj pozabila, ker sta praznovala v hiši, kjer so kriminalisti nato pdkrili tudi prepovedane substance. Sojenje materi se je začelo maja letos. 

Nedavno pa smo poročali tudi o primeru otrok, ki sta bila zaprta v avtomobilu na parkirišču pred trgovskim centrom v Kopru. Zgodba se je končala srečno, saj so ju z avtomobila, kjer je temeratura narasla žđe na 50 stopinj Cečzija, rešili gasilci. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 13:36 02.avgust 2024.

    pozabil na otroka ? na mobitel sigurno ne bi ! pa na čike tud ne !