Svet
27821 ogledov

V Sloveniji in na Hrvaškem so jo odpoklicali, zdaj naprodaj pri sosedih

"Vodo, ki je zaradi črne usedline umaknjena s hrvaškega trga, so zdaj dostavili sosedom," ugotavljajo tamkajšnji mediji.

Pred dobrimi 14-dnevi smo poročali, da je Distributer Radenska zaradi vizualno-senzoričnega odstopanja iz prodaje umaknil hrvaški izdelek voda Studena v 1,5-litrskih plastenkah proizvajalca Studenac. Potrošnike so pozvali, naj vode ne uživajo.

Vodo nenavadnega videza so kaj hitro odpoklicali tudi na Hrvaškem, zdaj pa jo je mogoče kupiti v Bosni in Hercegovini. "Vodo, ki je zaradi črne usedline umaknjena s hrvaškega trga, so zdaj dostavili sosedom," ugotavljajo tamkajšnji mediji. 

Kot poroča sarajevski portal Klix, je pričakovati, da bodo pristojne agencije v Bosni in Hercegovini tudi ta izdelek umaknile s polic. Agencija za varno hrano Bosne in Hercegovine je bila preko sistema hitrega obveščanja o hrani in krmi (EU RASFF) obveščena, da je bila na trg BiH dobavljena izvirska voda s poreklom iz Hrvaške, v kateri je med uradnim nadzorom ugotovljena prisotnost črne usedline na dnu steklenice, so zapisali.

Ime proizvoda je "Studena 1,5 L", blagovna znamka Studena, država izvora - Hrvaška, in lahko škodljivo vpliva na zdravje ljudi, navaja Agencija. Proizvajalec je Studenac doo, Matije Gupca 120, Lipik. Pred štirimi dnevi so s hrvaškega trga umaknili tri serije te izvirske vode.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 16:04 03.julij 2024.

    Polna mikro plastike!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:00 03.julij 2024.

    Vsa voda v plastenkah je škodljiva,pa če vam še tako trdijo da ni,to je pač načrtno

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:12 02.julij 2024.

    Vse za denar, al kako že!?