Svet
20528 ogledov

V splitski bolnišnici umrl Slovenec, tja so ga prepeljali s festivala Ultra

Bolnišnica Split Profimedia
V splitski bolnišnici na Hrvaškem je umrl vsega 20-letni Slovenec. Tja so ga prepeljali iz svetovno znanega festivala elektronske glasbe Ultra, potem ko naj bi vzel prevelik odmerek drog.

Splitska bolnišnica je za Danas.hr potrdila, da je umrl 20-letnik, ki se je udeležil festivala Ultra Europe. Ponoči so ga pripeljali v bolnišnico zaradi smrtno nevarnih znakov zastrupitve z alkoholom in prepovedanimi substancami.

Iz splitske bolnišnice so sicer sporočili, da so drugi večer festivala Ultra Europe sprejeli 11 obiskovalcev, devet tujih državljanov in dva Hrvata. "Večinoma je šlo za zastrupitve in lažje kirurške poškodbe. Od 11 jih je bilo deset odpuščenih na domače zdravljenje. En bolnik, slovenski državljan (20), je bil sprejet z življenjsko ogrožajočimi znaki zastrupitve z alkoholom in prepovedanimi substancami. Žal se je ponoči stanje kljub vsem naporom v obliki intenzivnega zdravljenja še poslabšalo," je sporočil predstojnik urgentnega centra Split, doktor Josip Krnić, poroča Net.hr.

Slovenskega državljana so v splitskem kliničnem centru (KBC Split) sprejeli okoli 5. ure s smrtno nevarnimi znaki zastrupitve z alkoholom in prepovedanimi substancami. Zjutraj se je njegovo stanje poslabšalo, sledila pa sta večorganska odpoved in šok, so še sporočili iz splitske bolnišnice. Dodali so, da kljub vsem poskusom intenzivnega zdravljenja in oživljanja ni bilo izboljšanja in je bolnik na žalost umrl, poroča Hina.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si