Svet
1 ogledov

V spodnjicah nad talibane

Boyd, ki se je vojski pridružil leta 2007 iz besa zaradi napadov na ZDA leta 200 Žurnal24 main
Te dni je svet obšla fotografija 19-letnega ameriškega vojaka, kako se proti talibanom v Afganistanu bori v spodnjicah z napisom 'Ljubim New York', kratki majici in natikačih.

Zachary Boyd je bil še nekaj dni nazaj anonimen vojak na eni najbolj nevarnih točk sveta, v dolini Korengal v provinci Kunar. Ko se je pojavil na naslovnici New York Timesa, je postal svetovna zvezda.

Boyda in njegove tovariše je v bazi presenetil nenaden napad upornih talibanov. Ker ga je napad presenetil med spanjem, je lahko pograbil le puško, čelado ter bojni jopič in stekel v akcijo. Poleg pa je bil tudi fotograf omenjenega časnika, ki je obeležil zanimivo pojavo ameriškega vojaka, kako se v samih spodnjih hlačah bori proti sovražniku.

Njegov oče je, ko je videl naslovnico časnika, po lastnih besedah pet minut umiral od smeha, medtem ko je mati dejala, da jo je zaskrbljeni sin poklical in ji potožil, da bo verjetno izgubil službo, ko bo predsednik Barack Obama videl fotografijo. "Vedno je bil zanimiv karakter in zelo nereden pri oblačenju", je še pokomentirala mati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.