Svet
22 ogledov

V stanovanju našli osem trupel, od tega pet otrok

ameriška policija Shutterstock
Policija v Houstonu je v neki hiši našla osem trupel, od tega pet otroških.

Policija okrožja Harris County iz ameriške zvezne države Teksas je bila poklicana na kraj hrupa v neko hišo. Ob tem so bili opozorjeni, da ima domnevni razgrajač sodno prepoved približevanja tamkaj živeči družini. Na trkanje se ni nihče odzval.

Ker pa so nato skozi okno opazili na tleh otroško telo, so se policisti odločili vdreti, ne da bi počakali na okrepitve. V tistem trenutku je pričel nanje iz notranjosti streljati moški, zato so morali zbežati na plano in se tam zabarikadirati. 

Na kraj dogodka je prišel policijski pogajalec, ki je uspel po eni uri prepričati 49-letnika, da se je vdal. Ko pa so policisti pričeli pregledovati hišo, so naleteli na grozljiv prizor, saj je bilo v stanovanju osem trupel, treh odraslih in petih otrok. Med njimi so bile glede na policijsko obtožnico tudi mlajši od šestih let.

Policija je kasneje sporočila, da so bile vse žrtve ustreljene v glavo. V kakšni povezavi so bile žrtve  z osumljencem, še ugotavljajo. Verjetno pa se je kateri izmed njih ob napačnem času znašel na napačnem mestu, pravijo tamkajšnji policisti, ki so navajeni vsega hudega, a jih je prizor pretresel. 

O osumljencu z imenom David Conley so imeli sicer policisti že konkretno kartoteko. Tako je leta 2000 med drugim svojemu lastnemu otroku zavezal električno žico okoli vratu in grozil, da ga bo ubil.

Menda naj bi bil povod za nočno dejanje zamenjava ključavnic na vratih hiše, tako da ni mogel več vstopiti. Conley je nato vstopil skozi odprto okno in pobil vseh osem ljudi v hiši, je o prvih izsledkih preiskave poročal AP.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.