Svet
10157 ogledov

V hudi nesreči na Hrvaškem umrl slovenski par, aretirali 79-letnega Slovenca

hrvaška policija Reševalni pas/Twitter
Na jadranski magistrali se je ponesrečil 79-letni motorist, motorno olje iz njegovega vozila se je razlilo po cestišču. Petnajst minut za tem pa je slovenski par zapeljal v razlito motorno olje in v nesreči izgubil življenje.

V nesreči na jadranski magistrali je 21. septembra umrl zakonski par z Bleda. Do nesreče je prišlo ob 14.35 uri, pri kraju Donje Klade. 53-letni slovenski državljan je vozil motorno kolo iz smeri Senja v smeri Karlobaga in pri uvozu v oster, nepregleden ovinek naletel na olje na vozišču, zaradi česar je izgubil oblast nad motorjem in padel, pri tem pa trčil v zaščitno kovinsko ograjo in zletel s ceste v grapo.

53-letni voznik in 50-letna sopotnica na motornem kolesu sta umrla na kraju dogodka.

S kriminalistično preiskavo pa so hrvaški policisti ugotovili, da je bilo razlitje motornega olja po cestišču posledica prometne nesreče, ki se je zgodila le malo pred tem, ob 14.10. V njej je bil udeležen 79-letni Slovenec, prav tako je vozil motor, lažje se je poškodoval, a kljub temu ni sledil vsem protokolom po povzročitvi prometne nesreče. 

Zaradi suma, da je 79-letni voznik storil kaznivo dejanje povzročitve nesreče v cestnem prometu, so mu hrvaški policisti odvzeli prostost.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Luksi 15:15 27.september 2024.

    Motoristi so sami sebi najbolj nevarni. Če bi pripeljal z ustrezno hitrostjo, do tega ne bi prišlo...

  • matermila 14:40 27.september 2024.

    79 letni motorist? Pa se komu to zdi normalno? Gregor in Mojca počivajta v miru.

  • johan 13:47 27.september 2024.

    Gregor Poklukar in Mojca Stare počivajta v miru! 🕊️