Svet
24722 ogledov

V Ukrajini prve žrtve, ruska letala nad vojaško infrastrukturo

1/7
Profimedia
Gre za invazijo na celotno Ukrajino, sporočajo tamkajšnje oblasti. V Kijevu se je zjutraj oglasil alarm, rakete so zadele vzhodni del mesta, kjer je letališče.

Kot je znano, je predsednik Vladimir Putin nekaj po četrti uri zjutraj naznanil vojaško invazijo na Ukrajino. 

V samo nekaj urah je v ruskih letalskih napadih umrlo najmanj 40 ljudi, je sporočil ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski, ki je Ukrajince pozval k boju. Ukrajinske oblasti medtem poročajo o 50 mrtvih ruskih vojakih.

 

V Kijevu se je ob sedmih zjutraj oglasil alarm, ruska letala so namreč napadla letališče v bližini glavnega mesta.

Rusko obrambno ministrstvo navaja, da so njihove letalske sile uničile vojaško infrastrukturo v ukrajinskih letalskih bazah in onemogočile zračno obrambo. Kijev medtem poroča, da je pod stalnimi kibernetskimi napadi Rusije.

Fotografija spodaj prikazuje črni dim, ki se vije z vojaškega letališča v Čugujevu blizu Harkova.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Ranjena ženska v blokovskem naselju v Harkovu. Rusi medtem sporočajo, da cilj napadov niso civilisti. 

 | Avtor:

Ruski vojaki so medtem samo v nekaj urah prodrli vse do mest Harkova in Černigova.

Iz Kijeva poročajo o kaosu na ulicah, ter pred bencinskimi servisi in bankomati. Mnogi že od zgodnjega jutra bežijo, tudi proti meji s Slovaško. Na Poljsko so medtem že prispeli prvi begunci. 

vojna, Ukrajina, ljudje | Avtor: Profimedia vojna, Ukrajina, ljudje Profimedia

Ukrajina Rusija vojna spopad napad | Avtor: Epa Epa
Obmejna straža navaja, da so ruske kopenske enote vdrle v Rusijo iz več smeri. V teh enotah so bili tudi tanki.

vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija | Avtor: Profimedia vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija Profimedia
Proruski separatisti so medtem sporočili, da so zasedli dve manjši mesti Stancija Luganska in Šastija. Prečkali so tudi reko Siverski Donec, po kateri je doslej potekala razmejitvena črta med njimi in ukrajinsko vojsko.

Tudi ukrajinske oblasti v Kijevu so potrdile, da so proruske sile vstopile na ozemlja pod nadzorom ukrajinskih sil. Generalštab ukrajinske vojske je navedel, da ruska vojska izvaja intenzivne napade na vzhodu države, tudi na letalska oporišča v več krajih. Dodali so, da so sestrelili pet ruskih letal in helikopter, kar so v Moskvi zanikali.

 

Komentarjev 13
  • Catherine_Hartnett 12:04 24.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Pišmevuh 11:36 24.februar 2022.

    Drezali so v medveda, zdaj pa da vidimo koliko majo jajc. Nato bo poslal Slovenčeke, Hrvateke, Makedonce, pa Črnogorce.... Pri nas naj zraketira Cankarjev dom z drekmešarjem.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:16 24.februar 2022.

    Tole je tako zelo nepotrebno in tako zelo narobe. Upam, da se druge države ne bodo mešala v rusko- ukrajinski spor, ker to pomeni 3. svetovno vojno. Putin je norec, sam bo ve koliko orožja ima.