Svet
8894 ogledov

V vojašnici umrl mlad vojak

Hrvaška vojska Profimedias
V vojašnici v Požegi je nenadoma umrl pripadnik oboroženih sil, letnik 1994, ki je bil udeleženec Temeljnega častniškega usposabljanja, poroča hrvaško ministrstvo za obrambo.

"V vojašnici '123. brigade HV' v Požegi je sinoči, 6. septembra 2024, nenadoma umrl pripadnik oboroženih sil, stražnik (rojen 1994), ki je bil udeleženec Temeljnega častniškega usposabljanja," je sporočilo hrvaško ministrstvo za obrambo.

Po opravljeni vadbi je stražnik skupaj z drugim udeležencem odšel na tek znotraj območja vojašnice, ko mu je postalo slabo in je izgubil zavest. Takoj so mu nudili zdravniško pomoč, a oživljanje ni bilo uspešno. 

"Podpredsednik vlade RH in minister za obrambo Ivan Anušić ter načelnik Generalštaba oboroženih sil RH generalpodpolkovnik Tihomir Kundid izražata najgloblje sožalje družini, sodelavcem in prijateljem preminulega stražnika," so dodali v ministrstvu.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Kmodri_ 18:18 07.september 2024.

    Saj vedo v kaj se spuščajo! Licenca za ubijanje ubije nosilca...

  • Avatar jate
    jate 16:09 07.september 2024.

    nič novega...zato to ni več novica

  • bobubob 12:19 07.september 2024.

    Novica bi bila, če bi objavili da je bil 'cepljen'. Ampak tega se ne sme objaviti. Zato to ni novica ampak dogodek, kakršnih je žal tudi tule precej. V vojašnici, na cesti, v postelji ali pa na igrišču umirajo tudi ...prikaži več mladi. Ste morali na Hrvaško? Ali pa res ni tule nikogar, ki bi si upal vsaj omeniti kak NAŠ tabu?