Svet
2558 ogledov

V Zagrebu vladajo posebne razmere

Taksisti v Zagrebu Fotografija je simbolična.
V Zagrebu zaradi enega največjih koncertov v zgodovini Hrvaške velja poseben prometni režim, so sporočili iz mestne uprave.

Na zagrebškem Hipodromu bo danes nastopil britanski pop glasbenik Ed Sheeran. Organizatorji koncerta pričakujejo okoli 70.000 obiskovalcev, policija pa je po odpovedanih koncertih Taylor Swift na Dunaju okrepila varovanje. Sheeran se bo v Zagrebu ustavil v okviru svoje turneje + - = % x oz. Mathematics, gre pa za njegov prvi koncert na Hrvaškem.

Poseben prometni režim v predelu mesta, kjer je Hipodrom, velja od petka zvečer in bo trajal do nedelje zjutraj. Do tedaj bo zaprtih več cest, zagrebško podjetje za javni prevoz ZET pa bo okrepilo svoje prevoze.

Ed Sheeran | Avtor: Profimedia Profimedia

Sheerana je v Zagreb pripeljal organizator koncertov Barracuda Music, ki je v sredo odpovedal vse tri nastope ameriške pevke Taylor Swift na dunajskem stadionu Ernst Happel. To odločitev je sprejel, potem ko je policija aretirala domnevna načrtovalca terorističnih napadov na prireditvah na širšem območju Dunaja.

Po odpovedanih koncertih Taylor Swift na Dunaju bodo na koncertu Sheerana v Zagrebu posebno pozornost posvetili varnosti.

Iz hrvaške varnostno-obveščevalne agencije SOA so za televizijo Nova TV potrdili okrepljene varnostne ukrepe, območje koncerta pa je pregledala tudi ekipa, zadolžena za iskanje eksploziva. Na Hipodromu je po poročanju javne hrvaške radiotelevizije HTV že veliko policistov, v okviru varovanja pa bo policija tudi snemala prizorišče.

Sheeran turnejo poimenoval po matematičnih znakih

Ed Sheeran svoje turneje ni po naključju naslovil po matematičnih znakih. Prvi album, ki ga je izdal leta 2011, je nosil naslov +. Sledil je album x oziroma znak za množenje iz leta 2014. Leta 2017 je izdal album, ki ga predstavlja znak za deljenje '%'. Na njem je tudi Sheeranova najbolj priljubljena pesem Shape of You.

Leta 2019 je sledil album No.6 Collaborations Project, dve leti kasneje še =, ki predstavlja znak za enačaj, letos pa še dva, in sicer -, ki predstavlja znak za odštevanje, in Autumn Variations.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.