Svet
12 ogledov

Več napadov na vojake, ki urijo Afganistance

Ameriški vojak EPA
Nov napad pripadnika afganistanskih varnostnih sil na mednarodne sile, ki jih urijo, je prispeval h krvavi statistiki, ki beleži stopnjevanje napadov na tuje vojake.

Streljanje se je zgodilo v zahodni provinci Farah, je dejal Jamie Graybeal, tiskovni predstavnik mednarodnih sil, poroča Associated Press. Napadalec je bil pripadnik afganistanske lokalne policije, ki jo usposabljajo mednarodne sile, vključno s posebnimi silami ZDA. Ubita sta bila dva ameriška vojaka in hudo ranjen en afganistanski policist, preden so napadalca ustrelili.

Napad se je zgodil okrog 8. ure, ko so sile ZDA prišle v vas Kinisk, da bi nadaljevale usposabljanje, je povedal prvi mož policije te province Agha Noor Kemtoz. Napadalca je identificiral kot Mohameda Ismaila, starega okrog 30 let, ki se je vključil v program pet dni pred tem.

Napadi afganistanskih zaveznikov na mednarodne sile se letos stopnjujejo, doslej pa so terjali življenja najmanj 36 tujih vojakov in vzbujajo dvome v strategijo usposabljanja afganistanskih policijskih in vojaških enot, da bi skrbele za varnost v državi, potem ko bo večina tujih vojakov do konca leta 2014 odšla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.