Svet
9427 ogledov

Velika udarec za vse, ki greste pogosto v Trst

Trst
1/5
A. Š.
Trst ostal brez 485 parkirnih mest.

Na četrtem pomolu starega tržaškega pristanišča (Molo IV) ni več mogoče parkirati. Občina je namreč predčasno prekinila koncesijsko pogodbo z družbo, ki je parkirišče upravljala. Kmalu bo območje starega pristanišča postalo gradbišče, graditi bodo začeli linearni park.

Do ponedeljka zjutraj je bilo treba parkirišče izprazniti, piše Primorski dnevnik, a je bilo včeraj tam še vedno parkiranih nekaj deset vozil, velika večina z nemškimi, avstrijskimi in poljskimi registrskimi tablicami.

Trst staro pristanišče linearni park | Avtor: Občina Trst Občina Trst

V "zelenem linearnem parku industrijske arheologije" na območju starega pristanišča se bo od pomola IV do predvidoma parka Bovedo raztezal tri kilometre dolg bulvar. Pristojni se nadejajo, da bo Trstu prinesel ogromen razvojni potencial, saj naj bi povezal južni in severozahodni del mestnega urbanega podaljška. Med drugim naj bi na tem mestu zrasle javne pisarne, muzeji, gledališke dvorane, jezera, travniki, fontane, kolesarske steze in športni objekti, ...

S projektom linearnega parka želijo v Trstu postaviti sistem zaporednih pokrajin, ki prefinjeno reinterpretirajo zgodovino in geografijo mesta, hkrati pa ga narediti družabno in varno.

Komentarjev 2
  • bi_ba 18:11 14.avgust 2024.

    Nič hudega, saj ne hodimo več v Trst. Kitajskega klumpa je dovolj pri nas.