Svet
8 ogledov

Veliki beli ga je potegnil pod vodo

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na obali južnoafriškega priljubljenega letovišča je beli morski pes napadel nekega plavalca. Žrtev je umrla v trenutku.

Napad se je zgodil pri Cape Townu na obali poimenovani Fish Hoek, oblasti pa so zaradi tega na vrhuncu poletne sezone zaprle številna kopališča. Gre že za drugi smrtni primer v zadnjem mesecu.

Trupla napadenega 37-letnega turista iz Zimbabveja še niso našli.

Moški je bil po pričevanju reševalcev iz vode v trenutku napada od obale oddaljen okoli 20 metrov. Eden od reševalcev je povedal, da se je morski pes, šlo naj bi za petmetrskega velikega belega, dvakrat približal žrtvi, tretjič pa napadel in jo potegnil pod vodo. Po prepričanju prič je turist umrl v trenutku. Napad je videla tudi njegova žena.

Reševalec je še povedal, da je bilo le 15 metrov stran od nesrečnika več ljudi, ki pa napada sploh niso opazili. Nato pa se je morje obarvalo v rdeče. Vidljivost pod vodo je bila sicer v času napada precej slaba.

Nenavadno vedenje
Lani so v Južnoafriški republiki zabeležili šest napadov morskih psov, od katerih so bili štirje smrtni. Strokovnjaki pojasnjujejo, da so ti morski plenilci v poletnih mesecih bolj aktivni in se bolj približajo obali, tam pa naletijo na kopalce. V bližini plaže, na kateri se je zgodila nesreča, so sicer pretekli konec tedna opazili osem morskih psov.

Več kot 70 odstotkov napadov belih morskih psov na človeka se sicer konča le z rahlim ugrizom, nato pa pes odplava stran, v preostalih 30 odstotkih pa žival človeka tudi pokonča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.