Svet
2217 ogledov

Video: Pojavil se je prvič po poskusu atentata, poglejte si ta prihod

Donald Trump na strankarski konvenciji v Milwaukeeju
1/4
Profimedia Donald Trump na strankarski konvenciji v Milwaukeeju
Donald Trump na nacionalni republikanski konvenciji v Milwaukeeju.

Nekdanji ameriški predsednik in kandidat republikancev na novembrskih volitvah Donald Trump se je v ponedeljek na strankarski konvenciji v Milwaukeeju prvič po sobotnem poskusu atentata pojavil v javnosti. 

Prišel je zmagoslavno, z debelim povojem čez uho, medtem ko je množica vzklikala "Fight! Fight! Fight" in dvigovala pesti, s čimer  je spomnila potezo, s katero je nekdanji predsednik po neuspelem atentatu v nedeljo tudi zapustil govorniški oder v Pensilvaniji.

Nekdanji predsednik je bil videti ganjen nad dobrodošlico, medtem ko je poziral pred navdušeno množico s svojim podpredsedniškim kandidatom J. D. Vanceom. 

Donald Trump na strankarski konvenciji v Milwaukeeju | Avtor: Profimedia Donald Trump na strankarski konvenciji v Milwaukeeju Profimedia
Trump naj bi nominacijo stranke uradno sprejel v četrtek, ko naj bi imel govor, preden se bo 5. novembra na volitvah za nov štiriletni mandat v Beli hiši pomeril z demokratskim predsednikom Joejem Bidnom.

Zmaga za zmago

Prve meritve javnega mnenja so pokazale precejšen dvig podpore Trumpu, ki zdaj že opazno vodi pred svojim demokratskim tekmecem. Atentat oziroma poskus atentata mu je morda celo že odprl vrata v Belo hišo, poročajo ameriški mediji. 

Štiridnevna konvencija se je začela nekaj ur po tem, ko je Trump dosegel veliko pravno zmago. Ameriška zvezna sodnica Aileen Cannon je namreč včeraj zavrnila kazenski postopek zaradi zaupnih dokumentov, ki jih je po izteku mandata odnesel iz Bele hiše in jih ni hotel vrniti vladi, poročajo ameriški mediji.

Musk napovedal milijonske donacije

Dobra novica za Trumpa je tudi poteza ameriškega poslovneža in milijarderja Elona Muska, ki namerava vsak mesec v poseben sklad nameniti 45 milijonov dolarjev, denar pa bo namenjen financiranju kampanje nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa za ponovno izvolitev na položaj na novembrskih volitvah, poročajo ameriški mediji. Poleg Muska naj bi bili med glavnimi donatorji, ki bodo prispevali v novi sklad, še soustanovitelj tehnološkega podjetja Palantir Joe Lonsdale, nekdanja veleposlanica ZDA v Kanadi in pri ZN Kelly Craft ter več premožnih vlagateljev v kriptovalute, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Trump naj bi nominacijo stranke uradno sprejel v četrtek, ko naj bi imel govor, preden se bo 5. novembra na volitvah za nov štiriletni mandat v Beli hiši pomeril z demokratskim predsednikom Joejem Bidnom.

 

Komentarjev 6
  • sebastian60 09:44 16.julij 2024.

    Prihod na oder kot Tyson v ring...kaj vse lahko prodaš glupemu folku, to je neverjetno.