Svet
2595 ogledov

Video: policisti dvakrat povozili žival in povzročili škandal

Krava X
V Združenem kraljestvu odmeva primer krave, s katerim se zdaj ukvarja celo notranji minister. Policisti so jo namreč 'reševali' tako, da so se vanjo na vso moč zaletavali z avtom pred zgroženimi pričami.

Minister za notranje zadeve je od policije v okrožju Surrey zahteval celovito poročilo o dogodku, potem ko so v javnost prišli posnetki zaletavanja v žival.

Minister James Cleverly je na omrežju X zapisal: "Ne najdem nobenega razumnega razloga za to dejanje ... Zdi se, da je bilo to nepotrebno nasilno."

Incident se je zgodil v petek zvečer, potem ko je policija v Surreyju prejela obvestilo o mladi kravi, ki se je podila po tamkajšnjih glavnih cestah. Tele naj bi po navedbah policije celo napadalo prebivalce in poškodovala neko vozilo. 

Policisti so se odločili žival ustaviti tako, da so se vanjo zapodili z avtom. Krava se je po prvem trku pobrala na noge, vendar jo je policijski avto takoj še drugič zadel, sodeč po posnetku pa se je takrat žival zagozdila pod vozilom. Na posnetku se slišijo priče, ki se sprašujejo o zdravi pameti policistov.

Pri policiji se branijo, da se je med različnimi možnostmi ta način zdel najbolj učinkovit. Tiskovni predstavnik policije v Surreyju je povedal, da so poskušali več ur varno ujeti kravo in raziskali številne možnosti, preden so jo zadeli z avtomobilom, sprožili pa so notranjo preiskavo dogodka, poroča Guardian. Borci za pravice živali pa so dejanje policistov menijo drugače in od policistov zahtevajo pojasnila.

S pomočjo domačinov je bila veterinarsko oskrbljena in preseljena na bližnjo kmetijo. Utrpela naj bi poškodbo noge.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.