Svet
2450 ogledov

Video: Protestnikom delil vodo, nekaj ​​minut za tem je bil mrtev

1/3
Epa
Sedel je, da si odpočije, nakar mu je krogla prebila čelo.

Zgodilo se je med študentskimi protesti v Bangladešu, kjer je 25-letni Mugdho, medtem ko je policija protestnike preganjala s solzilcem, med množico delil vodo. 

Na posnetku je razvidno, kako si rokavom si obriše solzivec iz pekočih oči, gre naprej med množico in nekaj minut za tem je mrtev. "Sedel je, da si odpočije na vročem soncu v prestolnici Daka, nakar mu je krogla prebila čelo," poroča CNN. 

Mugdhoja so odpeljali v bolnišnico, a je bilo prepozno, je za CNN povedal njegov dvojček Snigdho. "Samo objel sem ga in jokal," je dejal. 

Šokantni videoposnetek Mugdha, ki deli vodo tik pred svojo smrtjo 18. julija, je postal viralen, ogledali so si ga milijoni prebivalcev Bangladeša, več ljudi je zato odšlo na ulice, kjer so pozivali k pravici za izgubljena življenja.

 | Avtor: Epa Epa
V azijski državi z okoli 18 milijonov brezposelnih mladih je proteste v začetku julija sprožila vnovična uvedba sistema kvot, po katerem je bilo 56 odstotkov delovnih mest v javnem sektorju rezerviranih za določene, po ocenah kritikov, provladne skupine. V nasilju na protestih umrlo najmanj 400 ljudi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 11:43 13.avgust 2024.

    "Na posnetku je razvidno, kako si rokavom si obriše solzivec iz pekočih oči, gre naprej med množico in nekaj minut za tem je mrtev. "Sedel je, da si odpočije na vročem soncu v prestolnici Daka, nakar mu je krogla prebila ...prikaži več čelo," poroča CNN." Sedi 1!!! To je to, ko se novinarji posložujejo google translate in copy paste!!!