Svet
28 ogledov

Vojni lovec nevarno blizu letalu, polnem ruskih diplomatov

Sodobno italijansko bojno letalo eurofighter typhoon. Wikipedia
Rusko zunanje ministrvo je pozvalo na razgovor francoskega veleposlanika v Moskvi, potem ko se je francosko vojno letalo nevarno približalo letalu, ki je v Ženevo prevažalo predsednika spodnjega doma ruskega parlamenta Sergeja Naroškina.

Rusko zunanje ministrstvo je s strani francoskega veleposlanika v Moskvi Jean-Mauricea Riperta terjalo odgovor, zakaj je francoski lovec prestrašil ruske diplomate na poti na konferenco v Ženevi.

Veleposlanik je bil informiran o zaskrbljenosti Rusije zaradi incidenta v zraku. Takšne akcije Pariza odpirajo vprašanje primernosti Francije za mednarodne sestanke,” je poudarilo rusko zunanje ministrstvo.

Veleposlanik odgovore, ki so jih z njegove strani terjali Rusi, ni imel; francosko zunanje ministrstvo je uradni Moskvi poslalo pojasnilo, da niti eno njihovo letalo ni sodelovalo v incidentu, pač pa da so Ruse spremljali Švicarji. 

Komentarjev 1
  • h3o 16:16 21.oktober 2015.

    rusi bi se lahko odločili, da ne pomagajo sirijcem in dopustili, da begunci poselijo evropo. Ker so rusi tudi uvedli embargo na zelenjavo v rusijo, pa kljub temu niso taki prasci, pa so šli pomagat siriji, kar tudi nekaj pove