Svet
33 ogledov

Vozičkom prepovedal vstop v lokal

Vozičkom prepovedan vhod v lokalu Dem v Karlovcu Kristina Stedul Fabac / Pixsell
Lastnik bara Dem v Karlovcu je prepovedal vstop v svoj lokal otroškim vozičkom, kar je izzvalo številne odzive nezadovoljnih mamic. Te opozarjajo na diskriminacijo.

Lastnik lokala Denis Muić trdi, da ne gre za diskriminacijo, temveč s tem izraža skrb za svoje delavce. "Če si že želijo z majhnim otrokom vstopiti v lokal, ne vem, zakaj ne bi vozička pustili pred lokalom. Natakarji so se že večkrat spotaknili ob vozičke in ne bi rad, da bi se otrokom kaj zgodilo," je svojo odločitev pojasnil lastnik.

Kot je dodal, ni prepričan, ali je sploh zdravo, da bi matere prihajale z otroki v bar, v katerem kajenje ni prepovedano.

Psi lahko, vozički ne

Mamice, ki so se z elektronsko pošto obrnile na kaportal.hr, pravijo, da so "zaradi takšnega ravnanja ponižane in ogrožane". Dodajajo, da je celo "gostom na terasi bara nerodno", ko vidijo, da natakar "preganja otroke ven iz lokala".

"Povrhu vsega so dobrodošli tudi psi. Mnogi se že izogibajo omenjenemu lokalu. Očitno je lastniku vseeno, ali obdrži svoje gostje, ko postanejo matere," je kaportal.hr navedel pisma nezadovoljnih mamic.

Muić se ne obremenjuje z odzivi svojih potencialnih gostij in ocenjuje, da je njegova odločitev upravičena in logična. Naročil je tudi nalepko, na kateri je narisan prekrižan otroški voziček, ter napis "Prepovedan vstop z otroškim vozičkom".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.