Svet
28940 ogledov

Voznik, ki je vzel štiri mlada življenja: "Je** ga, popil sem 12 piv ..."

Posledice nesreče Crna-hronika.info/Facebook
Mrtvo pijani 27-letnik je v Srbiji na Ibarski magistrali ubil štiri mlade ljudi, med njimi svoje dekle. Njegov prvi odziv po nesreči je prisotne naravnost šokiral.

Srbijo še vedno pretresa tragedija, ki jo je povzročila objestna vožnja 27-letnika. Ta je po obisku lokala pri mestu Županjac v četrtek ponoči sedel na voznikov sedež prijateljevega BMW, prisedli pa so še lastnik in dve mladenki, sicer sestri. 

Na enem od križišč nevarne magistrale je močno počilo, potem ko se je s stranske smeri na glavno cesto že vključila dacia, prav tako polna mladih ljudi. 

Prve ugotovitve kažejo, da je voznik BMW pred nesrečo vozil 170 km/h. Nalet v zadek dacie je bil tako silovit, da jo je BMW potiskal pred seboj še 70 metrov in jo popolnoma izmaličil.

V dacii so umrli trije prijatelji, dva stara po 22 let in en 19-letnik. Preživel je le četrti potnik, star 17-let, ki pa je hudo poškodovan. Izkazalo se je, da je voznik dacie, sicer taksist, peljal svoje dobre prijatelje. 

V BMW je umrla 20-letnica, ki je sedela zadaj, sicer dekle voznika. Lastnik avta, druga sestra in še en potnik so preživeli.  

Priče dogodka so poročale o strašnih prizorih v zveriženi pločevini, o prepletenih okončinah, zlomljenih vratovih, o tem, kako je bil vsaj eden od ponesrečencev nekaj časa še živ. Reševalci so se trudili na vso moč, da bi rešili še katero od mladih življenj, a so bile poškodbe prehude, je poročal srbski Kurir.

 

Ko so 27-letnega povzročitelja z lahkimi poškodbami spravili iz avta smrti, je bil po poročanju prič povsem miren in hladnokrven. "Vprašali smo ga, kaj se je zdodilo, on pa je odvrnil: Ne vem, morda sem zaspal. Ne vem niti, kako hitro smo šli. Jeb* ga, se zgodi."

Kasneje je še povedal, da je v četrek ves dan pil alkohol, zvečer pa šel z dekletom in njeno sestro v mesto, kjer je nadaljeval popivanje. "Nič nisem jedel, ven sem šel z druščino. V baru sem spet pil, popil sem verjetno okoli 12 piv, morda je to prišlo za menoj," naj bi odsotno govoril med mrzličnim reševanjem ponesrečencev, kot da se ne zaveda, kaj je ravnokar povzročil.

Policija je povedala, da je imel voznik 1,18 promila alkohola v krvi. 

Menda naj bi se 27-letnik, ki se je na družbenih omrežjih rad postavljal s hitro vožnjo, pred le nekaj dnevi vrnil z dopusta na morju, kjer je s svojim avtom tudi doživel prometno nesrečo. To je bil tudi razlog, da sta se s prijateljem predčasno vrnila, saj bi moral biti sicer na usodni četrtek še vedno v tujini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Majazmaja 10:53 12.avgust 2019.

    Baje je za tega tipa bolje, da ne pride iz aresta, ker njega na vsakem koraku čaka 'j* ga, se zgodi.'

  • jakec1575 10:06 12.avgust 2019.

    Privezal sem te na drevo in bical do krvi vsak dan, ker si mi ubil otroka. In tako vsak dan 3mesece. hebiga se zgodi.

  • kapibara 07:41 12.avgust 2019.

    Pa kako se vsi zgovarjajo, da so popilo preveč, kot da je to olajševalna okoliščina. S prvim požirkom alkohola, so namerni+ morilec za volanom !!