Svet
3414 ogledov

Vreme: izdali najvišje, rdeče opozorilo

1/3
Profimedia
Zaradi vročinskega vala hrvaški vremenoslovci izdali rdeče opozorilo, ob tem opozarjajo, da je zaradi vročine pričakovati okvare na določeni infrastrukturi.

Huda vročina te dni pesti tudi Hrvaško. Zaradi vročinskega vala so tamkajšnji vremenoslovci izdali rdeče opozorilo za vso državo, ob tem še opozarjajo, da je zaradi vročine pričakovati okvare na določeni infrastrukturi.

Danes je večinoma sončno in zelo vroče, vendar nestabilno vreme. Hrvaški hidrometeorološki zavod (HDMZ) navaja, da je v notranjosti države in na severnem Jadranu pričakovati močnejši razvoj oblačnosti, kar bo privedlo do krajevnih, tudi izrazitejših ploh z grmenjem. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 33 in 38 °C.

"Ukrepajte, pričakujte izjemno visoke temperature. Zaščitite sebe, otroke in starejše. Upoštevajte nasvete pristojnih organov. Na določenih infrastrukturah so možne okvare", opozarja DHMZ.

V prihodnjih dneh bo na kopnem sončno in vroče, s temperaturami podobnimi današnjim. V četrtek so možne popoldanske plohe v predvsem goratem predelu Hrvaške in v notranjosti Dalmacije, v soboto pa so bolj verjetne predvsem v osrednji Hrvaški. Na Jadranu bodo jutra postopno toplejša, jasno bo.

V nedeljo se bo vreme spremenilo. Temperature bi lahko padle za 10 do 15 stopinj, ta vročinski val pa bi se lahko končal z nevihtami, napovedujejo.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.