Svet
10949 ogledov

Pozor: Tudi Hrvati prižgali alarme, to vas čaka na dopustu

Oblačno vreme na hrvaški obali
1/2
Profimedia Oblačno vreme na hrvaški obali.
Tako kot pri nas, tudi hrvaški hidrometeorološki zavod (DHMZ) opozarja pred močnejšimimi nalivi z vetrom in točo.

Tudi hrvaški vremenoslovci so za denas prižgali rumeni alarm, ki velja za skoraj celotno državo razen Šibensko-kninske regije. Meteoalarm pri naših sosedih danes velja tudi zaradi toplotnega vala.

Za zagrebško in osiješko regijo je opozorilna stopnja povišana na oranžno, kar označuje nevarno vreme. Tako kot pri nas, tudi hrvaški hidrometeorološki zavod (DHMZ) opozarja pred močnejšimi z vetrom in točo.

Gibanje padavin za Hrvaško spremljajte na tej  radarski sliki padavin.

Danes bo še večinoma sončno, popoldne se bo z zahoda začelo postopno oblačiti. V notranjosti in na severnem Jadranu bodo pričakujte plohe in nevihte, krajevno močnejši nalivi pa bodo zajeli predvsem osrednji del države. "Bodite pripravljeni na hude nevihte, ki lahko povzročijo veliko škodo, in se zaščitite pred strelo. Hudo nevihte lahko povzročijo materialno škodo in podrta drevesa. Možne so lokalne hudourniške poplave, nevihtni sunki vetra in toča. Pričakujte motnje dejavnosti na prostem in prometa," so opozorili hrvaški meteorologi.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Vreme jutri: V Dalmaciji šele ponoči

Zmerno in pretežno oblačno bo, pojavljale se bodo posamezne nevihte in plohe, predvsem v Dalmaciji bodo lahko močnejše nevihte nalivi. Popoldne se od severozahoda začelo počasi jasniti. Najnižje temperature bodo od 14 do 19, na Jadranu med 18 in 23, najvišje dnevne pa večinoma od 23 do 28 °C, v gorah nižje, napovedujejo pri DHMZ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.