Svet
3741 ogledov

Uradno: Spet uvajajo obvezno služenje vojaškega roka

Srbska vojska srbije
1/2
Profimedia
Podpisal soglasje za ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes izjavil, da je kot vrhovni poveljnik in predsednik države podpisal soglasje za uvedbo obveznega služenja vojaškega roka, ki bi trajal 75 dni. Srbija po njegovih besedah namreč potrebuje močno vojsko, "da bi lahko odvrnila tiste, ki ji grozijo", poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Sklep o ukinitvi obveznega služenja vojaškega roka so v Srbiji sprejeli pred 13 leti. Odločitev o njegovi ponovni uvedbi mora sprejeti vlada. Vučić je danes izrazil prepričanje, da bo to odločitev sprejela.

"Želim verjeti, da vsi razumete, kako zelo potrebujemo močno vojsko, koliko bomo še morali kupiti orožja, ga izdelati," je izjavil na slovesnosti na vojaški akademiji. Pri tem je poudaril, da Srbija ne želi nikogar napasti niti tega ne bo storila, da pa je njihova želja "odvrniti vse tiste, ki jim vsak dan grozijo".

Srbska vojska srbije | Avtor: Profimedia Profimedia

Vučić je že pred časom dejal, da država razmišlja o uvedbi obveznega vojaškega roka, ki bi trajal 60, dodatnih 15 dni pa bi potekale vaje. Takrat je še pojasnil, da bi bilo obvezno za moške, ženske pa bi lahko služile prostovoljno.

Ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka bo s 1. januarjem po napovedih uvedla tudi Hrvaška.

Komentarjev 7
  • 4krogci 19:14 14.september 2024.

    Srbi uvajajo 75dni obveznega vojaškega usposabljanja...pri nas pa 18 let stara mularija (fantje in punce) spilajo vestirngo kao da so upoklicani na sluzenje v belih srajcah z harmoniko, motorko in ogromno alkohola, da za piko na i na koncu ko ...prikaži večo nevejo niti za sebe vec razbijajo cvetlicna korita, prevracajo smetnjake, unicujejo privat lastnino.....ma za bruhat!!! A ko pogledas malo boljse, pri 18 letih niti en od udelezencev ni sposobn prezivet ene random noci na Počku, kaj sele drzat orozje!!!

  • LukaMB 16:19 14.september 2024.

    Slovenijo bodo levaki pa mavrični z emocijami branil.

  • Avatar Leon
    Leon 15:49 14.september 2024.

    Slovenijo bi branila Tik Tok generacija 🤣🤣🤣🤣