Svet
27360 ogledov

Vzgojiteljice celo uro niso opazile, da treh deklic ni

Vrtec Šumska jagoda 24sata
Tri deklice so ušle iz vrtca, a vzgojiteljice tega celo uro niso opazile.

Hrvaški mediji poročajo, da so pretekli teden iz otroškega vrtca Šumska jagoda na območju Svetega duha v Zagrebu pobegnile tri deklice. 

Vse skupaj se je končalo srečno, četudi so deklice brez nadzora prečkale več cest in nepreglednih prehodov za pešce.

"Gre za tri deklice, ki so precej glasne, ne morem verjeti, da so potrebovali celo uro, da so opazili, da jih ni," je za 24sata povedal eden od staršev. 

Vzgojiteljice dobile opozorilo pred odpovedjo

Z mestnega urada za izobraževanje v Zagrebu so sporočili, da je prišlo v vrtcu Šumska jagoda do kršenja Programa ukrepov za zagotavljanje varnosti. Odgovornim vzgojiteljicam je bil izrečen disciplinski ukrep opozorila pred odpovedjo delovnega razmerja.

Deklice so v torek pretekli teden okoli 15. ure še malicale v vrtcu, okoli 15.30 pa so skupaj z vzgojiteljicama odšle na vrtčevsko igrišče, kjer je bilo v tistem času skupaj 64 otrok. Na otroke so pazile štiri vzgojiteljice.

Okoli 15.30 so deklice pobegnile z igrišča, iz avtomobila jih je na ulici prepoznal deček iz sosednje vrtčevske skupine, kar je vzbudilo sum pri njegovem očetu, ki je vozil avto. Deklice je vprašal, kam gredo, one pa so povedale, da jih mama čaka pri trgovini na Črnomercu. 

Staršu se je zdelo sumljivo, ko jih je opazil na ulici

Ker se mu je njihova zgodba zdela sumljiva, jih je pospremil do trgovine ter jih vprašal za naslov, kje živijo in jih sam odpeljal domov. 

Ko sta okoli 16. 35 v vrtec prišli mami dveh deklic, sta vzgojiteljici skupine priznali, da ne vesta, kje so tri deklice. Pregledali so cel notranji in zunanji vrtčevski objekt, a deklic niso našli. 

Starš, ki je opazil deklice na ulici, jih je medtem pripeljal na naslov ene od njih, a staršev deklice ni bilo doma. Soseda je poklicala mamo ene od deklic, ki je bila takrat v vrtcu, kjer so že obvestili policijo, da jih pogrešajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.