Svet
15545 ogledov

Vzrok tragedije klima?

hrvaška policija
Nove podrobnosti tragedije, ki pretresa tako sosednjo Hrvaško kot Italijo.

Dva otroka, ki so ju danes s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, se še vedno borita za življenje, njuno stanje je zvečer nespremenjeno, so za hrvaška večerna poročila potrdili v Splitu.

Kot je znano, gre za 5- in 14-letna brata in sestro, njun oče domnevne zastrupitve ni preživel. Ves dan hrvaški mediji poročajo, da naj bi šlo za za strupitev, čeprav pristojni ves čas poudarjajo, da je potrebno počakati na rezultate analiz.

Nekateri toksikologi namreč težko verjamejo, da bi zastrupitev s školjkami lahko povzročila smrt. Trije odrasli zastrupljeni so izven življenjske nevarnosti, otroka pa sta v kritičnem stanju.

Hrvaško reševalno vozilo in helikopter Hvar Svet Zastrupitev s hrano? Moški umrl, dva otroka v bolnišnici

Z odraslimi je tožilstvo že opravilo razgovor, ravno tako tudi italijanska policija, ki tudi preiskuje primer. Bolnišnica v Splitu je za jutri dopoldne ob 10. uri napovedala tiskovno konferenco; takrat naj bi bili že znani rezultati toksikoloških analiz, ki bodo pričakovani podali odgovor na številna vprašanja.

Zdaj se namreč domnevi, da so se italijanski turisti zastrupili s hrano, pridružuje tudi domneva, da je šlo v resnici za zastrupitev s plini, ki so uhajali iz školjk na plovilu in iz klimatskega sistema. Za zdaj gre še za neuradne informacije, ki pa naj bi jih preiskovalci skrbno preučevali, poroča Dnevnik.hr.

Hvar | Avtor: Relax turizem Relax turizem

Pokojni moški s plovila, katerega kapitan je zaprosil za pomoč v luki na Hvaru je italijanski menedžer s Sicilije 57-letni Eugenio Vinci. Na plovilu je bil skupaj z ženo in dvema otrokoma ter še s štirimi prijatelji. Na plovilu so bili tudi štirje člani posadke.

Pokojnemu moškemu je nenadoma postalo slabo na WC-ju, ob padcu se je z glavo udaril ob steno kabine. 

Hvar "Huje od zastrupitve" Svet To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.