Svet
7 ogledov

Z debelostjo beži pred smrtjo

Cooey ima pičle možnosti za preprečitev smrti, saj je sodišče v podobnem primeru Žurnal24 main
Obsojenec na smrt iz ZDA zahteva odlog izvedbe kazni, pri čemer se sklicuje na svojo debelost.

Enainštiridesetletni Richard Cooey je bil obsojen na smrt z injekcijo, ker je leta 1986 posilil in umoril dve ženski. Kazen naj bi bila izvršena 14. oktobra letos, 121-kilogramski Cooey pa je v enem od zadnjih poskusov preprečitve na zvezno sodišče vložil pritožbo, v kateri trdi, da se mu obeta smrt v hudih mukah.

Rabelj po njegovem mnenju zaradi zamaščenosti ne bo mogel najti vene za vbrizg smrtonosnega koktajla, poleg tega pa utegne zdravilo, ki ga jemlje, povzročiti imunost na thiopental, eno izmed sestavin koktajla, ki je namenjeno uspavanju obsojenca, preden mu vbrizgajo dve smrtonosni sestavini, ki povzročita zastoj srca in ostalih vitalnih organov, poroča CNN.

V preteklosti se je že velikokrat pojavilo vprašanje humanosti usmrtitve z injekcijo, saj so strokovnjaki potrdili, da jetnik v primeru nedelovanja uspavala umre v hudih mukah.

Lani so v ZDA usmrtili 42 obsojencev, vse z injekcijo, razen enega, ki so ga priključili na električni stol. Vsi so bili moški, med njimi je bilo 28 belcev in 14 črncev.  Na smrtno kazen sicer po zaporih čaka še okoli 3200 obsojencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.