Svet
10028 ogledov

Z dirkalnikom v publiko: Ljudje so kričali, a ni bilo rešitve

Nesreča na dirki v Osijeku
1/5
24sata
Na letališču blizu Osijeka so bile danes avtomobilske dirke.

Eden od tekmovalcev je izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v tribuno, na kateri je bilo na stotine ljudi. "Še vedno sem v šoku. Na srečo sem bil malo više. Voznik je izgubil kontrolo, ljudje so začeli kričati, ampak ni bilo rešitve. Poskušali so pobegniti, se skriti, ampak ni bilo možno," je za 24sata povedal bralec, ki je bil le nekaj metrov stan od kaosa na Street Race Showu v Čepinu blizu Osijeka.

Gledalce je od dirkalne steze ločila le kovinska ograda. 

Organizatorji so sporočili, da je bilo ranjenih nekaj gledalcev ter da nihče ni v kritičnem stanju.

Nesreča na dirki v Osijeku | Avtor: 24sata 24sata

V publiko se je zaletel predelani audi S2, ki ima več kot tisoč konjskih moči, poleg tega je obložen s karbonom, 402 metra prevozi v 7,7 sekunde.

Policija je povedala, da je do nesreče prišlo okrog pol štirih popoldan, poškodovanih je bilo šest ljudi. Vse so odpeljali v osiješko bolnišnico. "Videl sem, da sta poškodovani dve ženski, bilo je zastrašujoče. Avto je zapeljal naravnost vanju," je še povedal bralec.

Ograja kot na koncertu

"S prijateljem sva bila v prvi vrsti, samo nekaj metrov stran od nesreče. Avto se je obrnil prav pred nami, vsi vozniki pred dirko naredijo nek šov. On je ogreval gume. Mislim, da varovanje za takšen dogodek ni bilo primerno, pred nami so bile samo tiste navadne kovinske ograde kot na koncertih," je povedal drug bralec 24sata.

Nesreča na dirki v Osijeku | Avtor: 24sata 24sata

Reševalci so po njegovih besedah prispeli v treh minutah. "Kolikor sem uspel videti, sta imeli dve ženski zlomljene noge, dve osebi sta imeli lažje poškodbe," je dejal.

Posnetek nesreče si lahko ogledate tukaj. 

Direktor bolnišnice je za portal Index povedal, da so vsi poškodovani odpuščeni v domačo oskrbo, dva sta imela zlome, ki pa ne zahtevajo bolnišničnega zdravljenja.

"Pred štartom med običajnim ogrevanjem gum je voznik izgubil nadzor, dirka je za danes prekinjena," je za RTL povedal Marko Žurović iz Autokluba Slavonija. Dodal je še, da so vsi avtomobili in vozniki prestali varnostni pregled in da je to prva nesreča, ki se jim je zgodila na več kot sto dirkah, ki so jih organizirali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 11:12 03.junij 2024.

    To se zgodi , ko se kmetavzarji spravijo nekaj organizirati , pa pojma nimajo o stvari ! Ker gre tu očitno samo za posamično dirko na 400 m, bi morala biti vsa steza v betonskih blokih !

  • Idioti 11:09 03.junij 2024.

    Oblečen je zato , da poveže karoserijo skupaj , kajti pri neoblečenem bi motor lahko pustil karoserijo zadaj oz. skočil iz avta !

  • ico8 02:29 03.junij 2024.

    Kako se kaj ta stara jajca(1990–1995) „oblecejo“ v karbon bi pa res rad izvedel, se raje videl…