Svet
7 ogledov

"Za 250 evrov zatožite zakrito žensko"

Belgija je bila prva, ki je sprejela zakonodoajo, ki prepoveduje nošenje burk in Žurnal24 main
Belgijska skrajno desna stranka Vlaams Belang po protestu tamkajšnjih muslimanov po aretaciji neka ženske, ki ni želela sleči nikaba, ponuja 250 evrov vsakomur, ki bo policiji prijavil žensko, ki nosi to tradicionalno muslimansko oblačilo.

Predstavnik stranke Filip Dewinter je za Reuters dejal, da so protesti jeznih muslimanov prestrašili policiste pri kaznovanju žensk, ki ne upoštevajo prepovedi nošenja burk in nikabov, ter da želijo s pozivom doseči, da bodo oblasti pri kaznovanju tovrstnega prekrška dejavnejše.

Prejšnji teden so se namreč protestniki znesli nad policijsko postajo v Bruslju, ker je policija aretirala neko žensko, ki ni želela razkriti svojega obraza oziroma sleči nikaba.

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je povedal, da bodo oblasti kaznovale vsako žensko, ki bo nosila nikab.

"Ko nekdo prekrši zakon, moramo ukrepati ne glede na demonstracije. Nošenje nikaba je prepovedano," je dejal.

Ženski, ki ima v Belgiji v celoti zakrit obraz, po zakonu grozi kazen v višini 150 evrov. Prepoved nošenja tovrstnih tradicionalnih muslimanskih oblačil za ženske velja tudi v Franciji.

Dewinter ob tem pravi, da ne ve, koliko ljudi se je že odzvalo na njihov poziv.

Komentarjev 21
  • Sandi Miladić 16:45 06.junij 2012.

    .... in tako dalje in tako dalje. Se pravi ker podpiraš njih na takšen način podpiraš tudi vse ostale narodnosti. je tako? da. Se pravi da lahko rečemo da podpiraš tudi rome. Se pravi da podpiraš tudi strojanove in njihov ...prikaži več način življenja? DA!!! Kaj ti ni jasno???!!!

  • Sandi Miladić 16:43 06.junij 2012.

    Dobro pepe kaj ti ni jasno. Si zgrešil point vsega tega nehi se kar neki užigat. Vse kar je poanta tega je da se je pač Belgija in Francija odločla da tega šita več nebo gledala na ulicah in po ...prikaži več državi. Jutre se boš pa pizdu ko ti bojo delali đamijo v LJ itd.... takih primerov je ogromno samo treba je začet. VB na veliko izseljuje use tiste ki nimajo urejenih statusov za prebivanje. In to je to. lih za primer. enostavno ti ko boš šow živet dol (če, primer) boš moral nekatara stvari povzet od njih in če neboš pač boš težko dol živel. Ravno tako bo tvoja žena morala nositi burko in če je nebo bo kaznovana. Si tega ti sam želiš? In če se je negdo od njih odločil prist živet v SLO bi zdej jaz malo nesramno rekel, hja nej pa nosi našo narodno nošo ne? No pa ni tako! Enostavno nej se obnašajo oziroma naj živijo kot normalno evropejci. Pole ker si jim pusti burka hja pa naj še imajo svojo đamijao sredi belgije in naj imajo svoje umazane trge z barantaškimi prodajalci sredi avstrije...

  • ghz891 15:45 06.junij 2012.

    Če prepovemo osebam ki so drugačne od nas svobodnega izražanja smo le drugačno "pakiranje" nestrpnosti. Če želite da vsi enako izgledamo, razmišljamo najboljše da se gremo kak stalinizem ali pa maoizem?