Svet
1227 ogledov

Za 9 let mora v zapor: Ukradla je za 1,35 milijona evrov piščančjih perutničk

piščančje perutničke
1/3
Profimedia
Nekdanja vodja prehrane v eni od šol v Chicagu je ukradla za 1,35 milijona evrov piščančjih perutničk.

Vera Liddell je krivdo priznala, poročajo ameriški mediji. Obtožena je bila tatvine in vodenja kriminalne združbe, sodišče ji je naložilo kazen devet let zapora.

68-letnica je skoraj dve leti naročala piščančje peruti pri dobavitelju hrane. Njeno početje so odkrili, ko je mestni oddelek za šolsko prehrano že sredi leta presegel svoj letni proračun za 300.000 ameriških dolarjev.

Ko izhaja iz sodnega spisa, je nekdanja šolska uslužbenka naročila več kot 11.000 zabojev piščančjih perutničk.

68-letnica je piščančje peruti preprodala, izkupiček pa zapravila v igralnicah. Gospa ima težave z igrami na srečo, je povedal njen odvetnik in dodal, da se Liddellova zaradi tega počuti več kot grozno.

Ukradena Hrana je bila namenjena za obroke učencev, ki so se v času covida izobraževali na daljavo.

"Ogromne goljufije so se začele na vrhuncu covida v času, ko učencem ni bilo dovoljeno biti fizično prisotni v šoli," je dejal tožilec med zaslišanjem in dodal: "Čeprav so se otroci učili na daljavo, je šolski okoliš še naprej zagotavljal obroke za učence, ki so jih lahko prevzele njihove družine."

Zvezdnik NFL želi plačati za piščančja krilca

Medtem se je oglasil zvezdnik lige NFL Chris Jones, ki je ponudil plačilo za 1,35 milijona evrov vrednih ukradenih piščančjih perutničk.

Ko je odvetnik obsojene šolske uslužbenke videl zapise, da je zvezdnik lige NFL pripravljen plačati več kot milijon evrov, da bi pomagal njegovi klientki iz zapora, je mislil, da gre za prevaro.

A Jones je znesek dejansko pripravljen plačati. Na žalost pa je njegova ponudba prišla malce prepozno, saj je bila Liddellova že obsojena in nameščena v zapor. Odvetniki imajo sicer na voljo še eno možnost. V 30 dneh časa lahko vložijo predlog za razveljavitev sodbe in zahtevajo plačilo odškodnine.

Komentarjev 2
  • Tomaz_321 10:26 20.avgust 2024.

    Ostali kradejo MILIJARDE pa nobenemu NIČ! Še potrepljajo ga in ga dajo za predsednika! GLUP SVET!!!