Svet
177 ogledov

Za meso bodo postrelili 83 slonov, 30 nilskih konjev, 300 zeber ...

Afriški sloni Profimedias
Namibija načrtuje odstrel 723 divjih živali, med njimi 83 slonov. Odstrel je predvidela, da bi z mesom priskočila na pomoč ljudem, ki jim zaradi hude suše grozi lakota, je ta teden sporočilo pristojno namibijsko ministrstvo.

Kot je poročala tiskovna agencija Reuters, je odstrel predviden v nacionalnih parkih in v divjini, kjer je število divjih živali tolikšno, da že ogroža razpoložljive pašnike in vodne vire.

Jug Afrike se sooča z najhujšo sušo v zadnjih desetletjih. Namibija je po podatkih Združenih narodov prejšnji mesec že izčrpala 84 odstotkov zalog hrane.

Skoraj polovico prebivalstva države naj bi v prihodnjih mesecih čakalo resno pomanjkanje hrane.

Oblasti so se zato odločile za odstrel 83 slonov, 30 nilskih konjev, 60 bivolov, 50 impal, 100 modrih antilop, 300 zeber in 100 elandov. Meso teh živali bodo razdelili v skladu s programom pomoči v času suše, so napovedali.

Profesionalni lovci in podjetja, ki jih je angažirala vlada, so že odstrelili 157 živali. Ljudem je bilo na tej podlagi razdeljenih 56.800 kilogramov mesa, piše Reuters.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.