Svet
8 ogledov

Za nesrečo najbrž kriva okvara motorja

Pogrešano letalo 1 EPA
Iranska televizija poroča, da je malo pred sedmu uro zjutraj v Teheranu strmoglavilo letalo.

 

V bližini letališča v iranski prestolnici je strmoglavilo potniško letalo družbe Taban Airlines, pri čemer je umrlo najmanj 38 ljudi. Na krovu je bilo sicer 48 potnikov in članov posadke, poroča iranska državna televizija. Po prvih podatkih naj bi letalo Antonov An-140 strmoglavilo zaradi okvare motorja.

Med mrtvimi sedem otrok

Med smrtnimi žrtvami je bilo po navedbah iranske tiskovne agencije 40 potnikov, med njimi sedem otrok, in osem članov posadke. Iranski mediji, na katere se sklicuje nemška tiskovna agencija, poročajo, da so nesrečo preživeli trije potniki, ki so jih poškodovane prepeljali v bolnišnico.

Letalo je bilo na poti s teheranskega letališča Mehrabad v mesto Tabas na jugovzhodu Irana. Kmalu po vzletu je ob 6.48 po našem času strmoglavilo na stanovanjsko sosesko Azadi okoli pet kilometrov zahodno od letališča. Po navedbah iranske organizacije za civilno letalstvo je letalo padlo na drevesa, zato nesreča ni zahtevala žrtev med prebivalci soseske.

Po prvih podatkih naj bi strmoglavljenju botrovala okvara motorja. Letališče Mehrabad, ki leži blizu središča iranske prestolnice, je namenjeno predvsem iranskim notranjim letom in velja za najbolj prometno letališče v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.