Svet
13 ogledov

Zagreb deset let ni videl takega požara

Požar v podjetju C.I.O.S.
1/6
Petar Glebov/PIXSELL
S požarom v podjetju C.I.O.S. se je borilo 120 gasilcev.

Požar, ki je včeraj izbruhnil na industrijskem odpadu podjetja C.I.O.S. v zahodnem delu Zagreba, je pod nadzorom. Ogenj je ugasnjen, a še vedno se iz mesta požara vali bel in črn dim. Neuradno naj bi se začel na mestu, kjer se odlagajo stari avtomobili, in se od tam razširil na stisnjene avtomobile, kjer so plastika, tkanina, gume ter preostali gorljivi materiali, kar je povzročilo črn dim. Prebivalce Zagreba so zato opozorili, naj ne odpirajo oken in naj ne hodijo na prosto.

Pavle Kalinčič, načelnik zagrebške uprave za zaščito in reševanje, je povedal, da v zadnjih desetih letih niso imeli tako velikega požara. "Naredili bomo analizo, da vidimo, kako bi lahko ukrepali bolje," je povedal za hrvaške medije. "Najpomembneje je, da ni bilo žrtev in težko poškodovanih. Eden od 120 gasilcev, ki so bili na terenu, je lažje poškodovan, ker je vdihnil preveč dima, kar se pri gašenju dogaja." Pomagal je tudi helikopter hrvaške vojske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.