Svet
9247 ogledov

Zalezovala bivšega in mu grozila: "Polomila ti bom hrbtenico in vse zobe"

depresija stiska žalost Profimedia
35-letnica je bila vsak dan za petami svojega bivšega.

35-letna Zagrebčanka je bila obtožena vsiljivega vedenja do bivšega partnerja, ki jo je zaradi tega tudi prijavil policiji. V obtožnici piše, da je ženska med avgustom in septembrom lani po razhodu vsakodnevno zalezovala svojega bivšega, piše hrvaški N1.

Tožilstvo trdi, da se je med drugim z avtom vozila pred njegovo hišo, kmed drugim ga je tudi fizično napadla. Moški ji je povedal, da si ne želi razmerja, ona mu je odvrnila z novo grožnjo. 

Zalezovani je blokiral njeno številko mobilnega telefona, a še naprej prejemal obvestila, da ga njegova bivša še vedno poskuša priklicati. Ker ga je vse to zelo razburilo, jo je še enkrat kontaktiral, da bi ji še enkrat povedal, da ne želi razmerja z njo.

Ženska mu je odgovorila z novo grožnjo: "Ko te bom videla, ti bom razbila glavo, ti izbila zobe in ti zlomila hrbtenico, si me dobro slišal, ko te naslednjič vidim, ti bom zlomila hrbtenico in ti zlomila vse zobe."

V spalnici je imela puško, dodala, da ima pištolo

Zalezovanec je med preiskavo opisal, kako je 35-letnico spoznal v kavarni, kjer je delala kot čistilka. Začela sta intimno razmerje, a je kmalu ugotovil, da z njo nekaj ni v redu, piše N1.

"Nenehno je preverjala, ali sem doma. Poslala je celo svojo prijateljico, da me preveri. Prišla je in poskušala govoriti z mojo mamo. Bal sem se groženj njenega bivšega, saj sem v njeni spalnici videl puško, sama pa je povedala da ima pištolo," je rekel moški.

Obtožena trdi, da z moškim, ki jo je prijavil zaradi zalezovanja in groženj, nikoli ni bila v zvezi. "Poznam ga le na videz, saj je prihajal v lokal, kjer sem delala," je povedala preiskovalcem.

Zoper 35-letnico je tožilstvo vendarle vložilo obtožnico, zahteva 10 mesecev zapora pogojno za tri leta.

Giulia Cecchettin Učinek Cecchettin Svet Skokovit porast zalezovanja in nasilja Ste ga videli? Slovenija Policija ga s tiralico išče zaradi zalezovanja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:12 27.junij 2024.

    Nekatere so za vroče.