Svet
6 ogledov

Zamudil zaradi megle

Hosni Mubarak Reuters
Nekdanjega egiptovskega predsednika na sojenje pripeljali z dveurno zamudo.

Za zaprtimi vrati se je danes v Egiptu nadaljeval sodni proces proti strmoglavljenemu, dolgoletnemu egiptovskemu predsedniku Hosniju Mubaraku. Med drugim naj bi pričal nekdanji premier Ahmed Nazif, ki naj bi pred sodiščem pojasnil dogodke v času krvave arabske pomladi v državi. Podrobnosti njegovega pričanja niso znane.

Mubarak je na sojenje zamudil za dve uri, ko so ga pripeljali z vojaškim helikopterjem. Po navedbah egiptovskega spletnega portala al Šaruk, ki se sklicuje na neimenovane vire, naj bi bila gosta megla vzrok za Mubarakovo zamudo.

Mubarak je bil na prvem sodnem procesu proti njemu zaradi smrti demonstrantov že obsojen na dosmrtno ječo, a so nato zaradi procesnih napak sodbo razveljavili. Avgusta letos so 85-letnega nekdanjega predsednika izpustili iz preiskovalnega zapora. Od takrat dalje je zaprt v neki vojaški bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.