Svet
14 ogledov

Zapornike snemajo tik pred izvršitvijo smrtne kazni

Nasilje predstavlja večjo nevarnost od prometnih nesreč. Žurnal24 main
Usmrtitveni faktor je oddaja, ki je bila zasnovana kot antipropaganda kriminalu. Namesto tega pa so intervjuji z zaporniki, ki čakajo na izvršitev smrtne kazni, na Kitajskem postali nov televizijski hit.

Medtem ko lahko Britanci ob koncih tedna zvečer spremljajo popularni X Factor, Kitajci spremljajo posnetke zapornikov, ki priznavajo svoje zločine in prosjačijo za odpuščanje, tik preden jih odpeljejo na izvršitev smrtne kazni. Za zdaj je Dingova opravila več kot 250 intervjujev, med drugim z morilcem otrok in moškega, ki je svojo bivšo ženo pred njenimi starši zabodel do smrti.

Najljubši film in podrobnosti zločina

Voditeljica kontroverzne oddaje Ding Yu se iz oči v oči pogovarja z zaporniki, ki so storili še posebej grozljive zločine. Ti sedijo pred njo, z rokami in nogami, vklenjenimi v verige. Najprej svoje sogovornike ogreje z vprašanji o tem, kateri je njihov najljubši film in katero glasbo radi poslušajo, nato pa jih sprašuje o natančnih podrobnostih njihovih kaznivih dejanj in slej ali prej iz njih izsili opravičilo. Kot pojasnjuje, pa želi, da je končno sporočilo zapornikov namenjeno družinskim članom, ki jim običajno ni dovoljeno, da zapornike obiščejo tik pred smrtjo. Kamere se ugasnejo šele, ko obsojeni pove sporočilo v slovo in ga odpeljejo na izvršitev smrtne kazni – z ustrelitvijo ali smrtonosno injekcijo.

Komentarjev 3
  • reider 19:46 14.marec 2012.

    Evo to je živi primer- spoštovana človeška rasa, kam smo prišli v teh par 1000 letih človeškega obstoja. Prišli smo na razvoj amebe- enoceličarja. Pa nobene države nevkoliko ne izvzemam. Povsod se cedi znoj in kri(važno je le da teče!)brezglav ...prikaži več boj za denarjem in čimvečjim užitkom in prestižem. Pa če morajo ljudje uničit vse, pobiti vse kar leze, okupirat, podjarmit,oropat....

  • maneken 11:20 05.marec 2012.

    kruha in iger: hočemo še krvi, še...Vse je enako, kot je bilo 2000 let nazaj. Razlike so nebistvene.

  • Oseba_ 11:19 05.marec 2012.

    Bolano , idiotsko