Svet
9 ogledov

Zaporniki gostili prostitutke

mehika zapor EPA
Med nenapovedano inšpekcijo so v mehiškem zaporu pri zapornikih našli presenetljive goste. Več prostitutk in sto petelinov.

Policija je v zaporu v Acapulcu opravila inšpekcijo, ker so se pripravljali na premestitev zapornikov v strožje varovan zapor. Pri pregledu so naleteli na zanimive "goste".

V zaporu je bilo poleg prebivalcev, ki so tam zaradi prestopkov, devetnajst prostitutk, sto petelinov, dva pava in šest moških, ki so živeli v moškem delu zapora. Poleg tega so si zaporniki krajšali čas s sto plazmatelevizorji in marihuano.

Tovrstno odkritje ni prvo. V mehiških zaporih, ki so znani po tem, da so prenatrpani, se namreč dogaja veliko zanimivih dejavnosti. Julija so v nekem zaporu odkrili zapornika, ki je iz svoje razkošno opremljene celice vodil loterijo. V celici pa si je omislil hladilnik, dvd-predvajalnik in celo klimatsko napravo.

V vse več mehiških zaporih jetniki prevzemajo vajeti v svoje roke, ignorirajo oblasti ali pa z njimi sodelujejo. Med glavne težave poleg prenatrpanosti spada tudi visoka stopnja korupcije in pogosti izbruhi nasilja.

Komentarjev 1
  • privat 10:11 08.november 2011.

    zakaj pa ne?? Kaj zapornike je treba kaznovati še z ...