Svet
1582 ogledov

Zaradi nevarnega požara evakuirali pediatrično bolnišnico

požar Patras Grčija Profimedia
V bližini grškega mesta Patras je izbruhnil gozdni požar, zaradi katerega so pristojni odredili evakuacijo.

Potem ko je v bližini grškega pristaniškega mesta Patras izbruhnil gozdni požar, so morale tamkajšnje oblasti danes evakuirati bolnišnico za otroke in več manjših naselij. Bolnike so premestili v druge bolnišnice v tretjem največjem grškem mestu. Požar je danes sicer že zajezilo okoli sto gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Evakuacijo smo izpeljali hitro. Vsi otroci, ki so bili nameščeni v ogroženi bolnišnici, se že zdravijo drugje," je za javno televizijo ERT povedal lokalni pediater.

Civilna zaščita je na družbenem omrežju X sporočila, da so domove zaradi požara zapustili tudi prebivalci treh naselji na obrobju Patrasa in se zatekli v mestno središče. Evakuirali so tudi zdravstveni center in dom za starejše občane.

Najhuje v zadnjih 20 letih

Grški minister za civilno zaščito Vasilis Kikilias je na omrežju X zapisal, da je bil "izredno nevaren požar" pod nadzorom v dveh urah od izbruha. Zaradi niza požarov, ki so po navedbah ministra najhujši v zadnjih 20 letih, so bili zaradi v zadnjih dneh ogroženi tudi drugi predeli Grčije.

Danes so po Grčiji sicer izbruhnili še drugi gozdni požari, ki so jih zanetili močni vetrovi in visoke temperature.

Nacionalni observatorij v Atenah je danes zabeležil 37 stopinj Celzija. Oblasti so za sredo izdale opozorilo pred povečanim tveganjem požarov v naravi v šestih regijah, vključno z osrednjo Grčijo, Peloponezom, Atiko in otoki v severovzhodnem Egejskem morju. V nekaterih delih Grčije bodo temperature v sredo presegle 40 stopinj Celzija, navaja AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.