Svet
2273 ogledov

Zaradi nevarnosti neurij izdali rdeče opozorilo

neurje Zagreb podrta drevesa Profimedia
Hrvaški državni hidrometeorološki zavod je zaradi nevarnosti neurij izdal rdeče vremensko opozorilo.

Rdeče vremensko opozorilo je državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdal za območje Zagreba in Osijeka. Nevihta je hrvaško prestolnico v glavnem zaobšla, dežurne službe pa so imele največ dela z odpravljanjem posledic močnega vetra.

Nevihte so v popoldanskih urah zajele osrednji ter severni in severozahodni del Hrvaške. Zagreb je slabo vreme doseglo okoli 15. ure. Preglavice je povzročal zlasti silovit veter, ki je podiral drevesa in lomil veje, zaradi česar so nastale težave v prometu.

Štab hrvaške civilne zaščite je na družbenem omrežju X sporočil, da so dežurne službe prejele okoli 30 prijav. Prišle so predvsem iz zahodnega dela Zagreba, nanašale pa so se zlasti na odkrite strehe, poškodovane dimnike ter padce vej na električne vode, ceste in vozila.

V nekaterih krajih v okolici Zagreba so močan veter po poročanju lokalnih medijev spremljale tudi obilne padavine in toča.

DHMZ je za danes izdal oranžno vremensko opozorilo tudi za reško in dubrovniško regijo. Za območje Reke vremenoslovci opozarjajo pred nevihtami, na območju Dubrovnika pa svarijo pred visokimi temperaturami.

Kakšne posledice je za seboj pustila fronta, ki se premika nad našimi kraji, lahko preverite tukaj.

Razmere pri nas se še ne umirjajo, saj se na zahodu in jugu države še pojavljajo močne nevihte. Okoli 15. ure je močna nevihta povzročila obilo škode na širšem območju Dolenjske. Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.