Svet
2 ogledov

Zaradi slovenske vize skočil v globino

Žurnal24 main
Kosovski mladenič si je v Prištini skušal pred kamerami televizij s skokom v globino vzeti življenje. Rešil ga je junaški policist, ki ga je v zadnjem hipu zagrabil za rokav.


24-letni A. B. je študent književnosti, za plačilo študija pa je delal v lokalu v prištinski četrti, ki ga lokalno imenujejo Mestece Peyton. V zadnjih dneh se je po pripovedovanju kolegov obnašal precej malodušno, sodu pa naj bi izbila dno zavrnitev prošnje za delovno vizo v Sloveniji.

 
 

Bog mi je dal moč. Ne morem opisati občutka. Če bi ga spustil, bi se počutil, kot da sem ga lastnoročno ubil.

Junaški policist

 
Mladenič je splezal na streho stavbe z namenom, da se bo vrgel v globino, vendar so sosedje še pravočasno poklicali policijo. Kljub dveurnemu pregovarjanju je A. B. v nekem trenutku že skočil, a ga je s pogumnim skokom rešil eden izmed policistov. Mladenič je kar nekaj časa visel v zraku, nato pa so ga ostali policisti vendarle uspeli prijeti in rešiti.

Zanimivo je, da se je dogodek zgodil prav na dan, ko so bili objavljeni rezultati raziskave Gallupa, po katerih so prebivalci Kosova med najbolj optimističnimi na svetu. In to navkljub dejstvu, da na Kosovem vlada visoka brezposelnost, poleg tega pa so prebivalci med najbolj izoliranimi. Brez ovir lahko namreč potujejo le v Albanijo, Makedonijo in Črno goro, medtem ko srbske ali bosansko-hercegovske meje sploh ne morejo prestopiti, poroča Jutarnji list. EU ne more začeti postopka za dvig viz, saj države ni priznalo še pet izmed 27 članic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.