Svet
14 ogledov

"Zdrav sem!"

Hugo Chavez Reuters
Venezuelski predsednik je po pregledu na Kubi prepričan, da je premagal raka.

Sedeminpetdesetletni venezuelski predsednik Hugo Chavez se je vrnil z zdravniškega pregleda na Kubi in oznanil, da je štiri mesece po operaciji premagal raka. "Novi Chavez se je vrnil … živeli bomo," je dejal poln optimizma in napovedal še eno zmago.

"Prej bo osel šel skozi šivanko uho, kot pa da bo opozicija dobila volitve," je dejal včeraj ob vrnitvi s Kube in napovedal zmago na volitvah prihodnje leto.

Naj veselje ne bo prezgodnje

Kljub Chavezovemu optimizmu zdravniki opozarjajo, naj veselje ne bo prezgodnje. Ne glede na vrsto raka bi morali miniti vsaj dve leti, preden bo lahko trdil, da je popolnoma zdrav.
Chavez ni delil podrobnosti o svoji bolezni.

Znano je le, da je 20. junija v Havani prestal operacijo v predelu trebuha in nato še štiri cikle kemoterapije. Pred dnevi je eden izmed venezuelskih zdravnikov celo izjavil, da bo živel še največ dve leti.

Chavez pa ima precej drugačne načrte: meni, da mora ostati na oblasti še vsaj kakšnih deset ali dvajset let, da bi lahko uresničil vse reforme.  



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.